Simulatie

Stel: je medewerker wil wat veranderen aan de bestaande situatie. Bijvoorbeeld parttime werken, ouderschapsverlof opnemen, reiskostenvergoeding, een leaseauto, vervroegd pensioen. Deze keuze heeft gevolgen voor de financiële situatie van de medewerker. Hoe mooi zou het zijn, als jij als werkgever een simulator aan kunt bieden, waarin de medewerker direct inzicht heeft in de effecten?

Tasper
knows
how!

Benieuwd wat de gevolgen van keuzes zijn?

Vraag een demo aan

Waarom de simulator?

Je wilt zo transparant mogelijk zijn naar je medewerkers. Tegelijkertijd wil je niet voor iedere gedachte zelf aan de slag moeten. De simulator biedt overzicht en letterlijke speelruimte.

Binnen de simulator kun je kiezen welke situaties je aan wilt bieden. Wil je bijvoorbeeld alleen een simulatie maken voor parttime werken of ook voor mobiliteit. Vervolgens worden binnen die situaties de keuzemogelijkheden voor de medewerker uitgewerkt. Uiteraard sluiten deze volledig aan op de richtlijnen en arbeidsvoorwaardelijke regelingen van jouw organisatie.

Om het helemaal compleet te maken kan de medewerker zelf aanvullende gegevens invoeren. Zo heeft de aanschaf van een elektrische leaseauto andere consequenties dan een ‘gewone’ leaseauto. Na het invoeren van alle gegevens heeft je medewerker een goed inzicht in het effect op bijvoorbeeld het bruto en netto salaris. Daarnaast kunnen zaken als bijtelling en eventuele toeslagen bij parttime werken worden getoond. Kortom: je medewerker weet in één oogopslag wat de effecten van hun keuzes zijn.

Voordelen

  • Minder belasting voor HR
  • Medewerkers kunnen zelf rustig verschillende opties bekijken en eventueel met een partner bespreken wat het beste past in die individuele situatie.
  • Medewerkers kunnen vooraf bekijken wat de effecten van een eventuele salarisverhoging of verlaging (door minder werken)zijn.
  • Complexe regelingen worden op een eenvoudige manier transparant weergegeven.

Blog

Betuttelen is zó 2015!

Waarom wij niets meer vastleggenAls aanjager van werkgeluk moet je zelf het goede voorbeeld geven. Althans, dat vinden wij. In een eerder artikel heb je al...

Lees verder

Blog

Een nieuw normaal; hoe bedenk je het?

Afgelopen week kondigde Tasper hun new way of working aan. Een logisch vervolg op hoe ze al met elkaar werkten gedurende de corona tijd. Toch zijn ze bij het...

Lees verder
vraag een demo aan