Working alone together

Afgelopen week filmde Rodney ons compleet uitgestorven kantoor. We zijn nu bijna een week verder en vragen ons af hoe het gesteld is met de sfeer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat plezier op het werk en een goede sfeer op de werkvloer de belangrijkste factoren voor werkgeluk zijn. Wat kunnen bedrijven vandaag de dag doen om het plezier in werk niet verloren te laten gaan bij hun medewerkers? Goeie vraag! Wij gingen op onderzoek uit.

Heb vertrouwen
Een blijk van vertrouwen is een goede start. Zo is er bij ons een mail uitgedaan waarin stond dat er ‘uiteraard begrip is voor verminderde productiviteit i.v.m. loslopende kinderen 😉 en/of een nieuwe werkomgeving’. Het is fijn voor medewerkers dat ze vertrouwen krijgen en niet de druk voelen om te moeten presteren. Gek genoeg werkt dit vertrouwen dan averechts: de productiviteit gaat juist omhoog. Er moet immers meer gedaan worden in minder tijd. Wie ’s ochtends even hard doorwerkt, kan ’s middags even lekker naar buiten. Mede om die reden hebben wij afgesproken dat iedereen voor zichzelf kijkt wat de beste manier is om het werk te organiseren en dit duidelijk te communiceren naar collega’s . Hierin geldt dus zowel vrijheid als verantwoordelijkheid. 

Social distance
Oké, een goede sfeer op de werkvloer wordt als een van de belangrijkste factoren gezien. Hoe doen we dat tijdens de vriendelijk doch dringend verzochte social distance? Daar hebben we inderdaad een mooie uitdaging. Een van onze collega’s gaf al aan het een beetje eenzaam te vinden zo home alone. Daar heeft hij overigens vrij snel een oplossing voor gevonden: “Ik bel nu vaker online met een collega dan dat ik een berichtje typ.”

Dat is natuurlijk in het huidige tijdperk heel fijn. We skypen, zoomen, meeten en facetimen er wat af. Ook WhatsApp, Teams en andere digitale chatboxen worden veel gebruikt. Genoeg interactie dus. Rest ons alleen nog de vraag: wat doen we met het potje voetballen, wandelen of tafeltennis in de pauze? Een online competitie of toch een digitaal potje FIFA? Tips zijn welkom!

vraag een demo aan