Duurzame inzetbaarheidsshop

Medewerkers zijn het grootste kapitaal dat een bedrijf heeft. Ze werken voor je, komen tot mooie prestaties en zijn in sommige gevallen je beste ambassadeurs. Om gezond en vitaal die mooie prestaties te kunnen blijven leveren is het belangrijk om te investeren in je medewerkers. Dat zorgt niet alleen voor meer werkgeluk, maar ook voor duurzame inzetbaarheid. Zo kunnen ze op elk moment in hun carrière van waarde zijn voor jouw bedrijf.

Tasper
knows
how!

Werken met een duurzaam inzetbaarheidsbudget?

Vraag een demo aan

Wie alle potentie uit een medewerker wil halen, stelt een duurzaam inzetbaarheids- of loopbaanbudget op. Wanneer dit eenmaal is ingericht, kunnen medewerkers in de duurzaam inzetbaarheidsshop keuzes maken met dit budget. In de duurzaam inzetbaarheidsshop staan enkel producten en/of bestedingsdoelen die in samenspraak met jou en/of de cao zijn geselecteerd. Wanneer de medewerker inlogt op de duurzaam inzetbaarheidsshop wordt realtime en in één oogopslag duidelijk hoeveel budget er beschikbaar is en waar dit aan besteed kan worden.

De realtime verwerking maakt het eenvoudig om budget en keuzes direct in de salarisadministratie door te voeren. Hierbij wordt, indien van toepassing, rekening gehouden met budgetten die over meerdere jaren lopen en een vervaltermijn kennen.

Waarom een duurzame inzetbaarheidsshop?

Duurzame inzetbaarheid is en blijft een van de belangrijkste thema’s binnen bedrijven en HR, maar in de praktijk blijkt het lastig om hier concrete stappen in te zetten op centraal niveau. Wat iemand nodig heeft om beter inzetbaar te blijven is toch heel persoonlijk. Door het op individueel niveau in te richten, kunnen medewerkers zelf kiezen wat bij hun past. Dat maakt het ook makkelijker om concreet te worden.

Controle houden? Geen probleem. Door te werken met een budget met trekkingsrecht en vooraf geselecteerde producten houd je de touwtjes in handen. Hierdoor heb je invloed op de kosten en waar het budget aan besteed wordt. Last but not least zorgt de duurzame inzetbaarheidsshop ervoor dat iedereen op gelijke manier gebruik kan maken van het budget, zonder dat het de keuzevrijheid van de medewerker beperkt.

Voordelen:

  • Realtime inzicht in het budget
  • Budget wordt bijgehouden
  • Bedragen die komen te vervallen worden bijgehouden en inzichtelijk gemaakt
  • Keuzes worden geregistreerd en maandelijks aangeleverd voor verwerking in de salarisadministratie

Blog

“Tijdens een wandelingetje langs de IJssel, bespreek je makkelijker wat er nodig is om de motivatie te behouden.”

Trends in HR? Die zijn er zeker. Berenschot doet jaarlijks een onderzoek naar de belangrijkste ontwikkelingen in HR. In 2019 was volgens hen het belangrijkste...

Lees verder

Blog

Meer dan een zak met geld

Employer Branding lijkt het buzz woord van deze tijd te zijn. En terecht. Met de voorspelde krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om je bedrijf op de...

Lees verder
vraag een demo aan