Care leave

Nederland kent wettelijk verschillende vormen van zorgverlof. Deze zijn ondergebracht in de wet WAZO. De een wil graag geboorteverlof, partnerverlof of ouderschapsverlof, De ander kort- of langdurend zorgverlof of adoptieverlof. Het komt in de basis op hetzelfde neer: meer tijd voor je familie. Iedere verlofvorm heeft zijn eigen spelregels. Soms hebben medewerkers vanuit de werkgever of cao aanvullende rechten of mogelijkheden.

Tasper
knows
how!

Zorgverlof registreren?

Vraag een demo aan

Waarom de module care leave?

Deze module maakt het medewerkers eenvoudig om een verzoek in te dienen voor een vorm van zorgverlof. Hierbij kan de medewerker een kind aanmelden en direct aangegeven op welke momenten hij/zij het verlof wil opnemen en om hoeveel uur het zal gaan.

Daarnaast wordt er vanuit de module ook rekening gehouden met eerder uitgenutte rechten en met de wettelijke gestelde regels (zoals het feit dat aanvullend geboorteverlof in hele weken moet worden opgenomen). De aanvragen worden door de medewerker geregistreerd en kunnen – na eventuele approval door de leidinggevende of HR – van daaruit verwerkt worden in de HR en payroll systemen.

Voordelen:

  • De rechten worden berekend
  • Geen papieren registratie
  • Snel registreren en aanvragen
  • Er wordt automatisch gecontroleerd op wettelijke regels
  • Aanvullende organisatie specifieke spelregels kunnen verwerkt worden in de validatie

Blog

“Zij staan voor een optimale employee experience en handelen daar ook naar”

Be Digital, Stay Human. Hij had van Tasper kunnen zijn. Dit is echter de pay-off van RIFF. Een toonaangevend strategisch en digital bureau. Zij verbinden...

Lees verder

Blog

Zoeken naar arbeidsvoorwaarden die een band scheppen!

Een paar jaar geleden hoorde hij voor het eerst van Tasper. Toen dacht hij al: interessant. Ze hadden echter nog vrij jong personeel, die totaal niet bezig...

Lees verder
vraag een demo aan