Thuiswerken: recht of plicht?

Thuiswerken-recht-of-plicht

De zomervakanties zijn voor de meerderheid van werkend Nederland definitief voorbij. Back to normal dus. Maar zoals we al eerder schreven; wat is nu het ‘normaal’? Dat corona onze manier van werken drastisch op de kop heeft gezet weten we allemaal. Na het verzoek van premier Rutte is iedereen die thuis kon werken, thuis gaan werken. En dit lijkt ook na de zomervakanties onverminderd door te gaan. Maar hoe zit het nou eigenlijk met thuiswerken? Is het een recht of een plicht?

Legendarische woorden
“Wie thuis kan werken, blijf thuis.” Het waren de legendarische woorden van Premier Rutte tijdens de begintijd van de coronacrisis. Een oproep waar iedereen trouw gehoor aan gaf. Met als gevolg: uitgestorven kantoorgebouwen, filevrije autowegen, balanceren to the max en 24/7 in en om het huis. De eerste maanden vonden de meeste mensen dat eigenlijk niet erg. Sterker nog: je hoorde vanuit verschillende hoeken dat ‘het wel gezellig was om op het gezin aangewezen te zijn’. Maar toen in mei versoepeling van de maatregelen optrad wisten we massaal weer contacten te leggen, want dat hadden we toch ook wel gemist. Waar of niet?

Thuiswerk etiquette
Goed. Dat hebben we inmiddels weer geruime tijd mogen doen, de vakanties zijn voorbij en nu? Het virus bleek een veel langere adem te hebben dan welke viroloog dan ook had verwacht. Het gevolg: we moeten nog steeds voorzichtig zijn. En ja: thuiswerken is dan een goede optie. Daar worden inmiddels wel wat kanttekeningen bij geplaatst. Zo was er afgelopen week in het nieuws dat de vakbonden strijden voor een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. Een plicht voor de werkgever dus. Daarnaast kwam de thuiswerk etiquette om de hoek kijken. FNV-vicevoorzitter Kitty de Jong zegt daarover: “Het gaat om het recht om ’s avonds en in de weekenden onbereikbaar te zijn.” Vinden we dat dan zo erg? Volgens een onderzoek dat XpertHR Actueel onder HR Professionals hield, blijkt het onderwerp toch écht te leven. 83% vindt namelijk dat medewerkers het wettelijke recht moeten krijgen om onbereikbaar te zijn buiten kantoortijden. 17% maakt het niet uit. Ik bedoel maar…

Kantoor of thuis
Een ander punt dan: het recht om zowel thuis als op kantoor te werken. Dat blijkt namelijk voor het overgrote deel een punt te zijn. Natuurlijk, de reistijd is het allerbelangrijkste voor veel mensen als we vragen naar de voordelen van thuiswerken. Je stapt immers zo vanuit je bed, achter je computer. Misschien een omweg via het koffieapparaat, maar dan ben je alsnog met 2 minuten op je werk. Lekker zeg! Ook het ongestoord (mits een eigen kamer én een noise cancelling headphone) werken wordt door velen gezien als een voordeel: lekker productief zijn en zo een kortere werkdag kunnen hebben. Het is echter niet alleen maar hosanna, want niet iedereen heeft een fijne werkplek thuis. Die keukentafel gaat snel vervelen, is niet goed voor je productiviteit en al helemaal niet voor je gezondheid. En misschien wel de belangrijkste reden om weer naar kantoor te komen: je collega’s. Uiteindelijk blijken we toch best wel sociale dieren te zijn.

Sociale ontmoetingsplek
Zoals je ziet, blijkt de combinatie tussen thuis en kantoor voor de meesten ideaal te zijn. En dat gaan we volgens onze eigen grondlegger Rodney Schwartz dan ook steeds vaker terugzien “Kantoor krijgt een heel andere functie. Het is straks bedoeld als plek om bij elkaar te komen. Om gezamenlijk te werken aan een project, om kennis uit te wisselen of gewoon als sociale ontmoetingsplek met collega’s.” Natuurlijk blijft thuiswerken meer een plicht zolang Corona in de lucht blijft. Toch zal het in de toekomst steeds meer een recht worden. Afgelopen week werd er namelijk nóg een bericht breed uitgemeten in de pers: veel thuiswerkers willen na Corona niet altijd meer naar kantoor. Wederom een bevestiging dat de combinatie ideaal blijkt. Voor iedereen die meer thuis dan op kantoor werkt, is een goede thuiswerkplek een absolute must-have. En bovendien een plicht voor werkgevers. Hoe je hiermee omgaat is een heel ander verhaal. Dat hebben we in een eerder interview uitgebreid besproken met arbeidsdeskundige Mirjam van der Kooij.

Zelf kiezen
Of thuiswerken een recht of een plicht is vroegen wij ons af? Zoals nu blijkt is het een plicht, maar wordt het door het overgrote deel vooral als een recht gezien. Zolang de balans maar goed blijft én er zelf gekozen kan worden of en wanneer je naar kantoor mag komen om eindelijk weer eens dat kletspraatje bij de koffieautomaat te houden. Want reistijd of niet; alleen maar thuiszitten gaat ook vervelen.

vraag een demo aan