“Tijdens een wandelingetje langs de IJssel, bespreek je makkelijker wat er nodig is om de motivatie te behouden.”

Trends in HR? Die zijn er zeker. Berenschot doet jaarlijks een onderzoek naar de belangrijkste ontwikkelingen in HR. In 2019 was volgens hen het belangrijkste thema ‘Het vinden van nieuwe medewerkers, maar ook het behouden, gemotiveerd en inzetbaar houden van bestaande medewerkers.’ Natanja keek terug op het afgelopen jaar en kan stellen dat we hier aardig invulling aan hebben gegeven.

Nieuwe collega’s
Het vinden van nieuwe collega’s? Check! In 2019 hebben we vier nieuwe collega’s aangenomen: 3 ontwikkelaars en 1 sales manager. Ondanks alle berichten dat ontwikkelaars niet of nauwelijks te vinden zijn, ging dat het afgelopen jaar redelijk soepel. Met dank aan ons netwerk én het recruitmentbureau waar we al jaren zaken mee doen. Thimo en Edwin zijn beide jongens die aan het begin van hun carrière staan en met veel energie en enthousiasme aan de slag wilden.

Doorgroeimogelijkheden
Om het voor iedereen leuk en uitdagend te houden, hebben we in de 2e helft van 2019 development opgesplitst in twee teams: het implementatieteam en het frameworkteam. Daarmee creëerden we ook een doorgroei pad: wanneer je in het implementatieteam kennis hebt opgedaan van onze software, werkwijzen én ons werkveld, dan heb je voldoende context om – als je de vaardigheden en interesse hebt – aan de fundamenten van onze software te mogen bouwen, in het frameworkteam dus. Daarmee kunnen we een mooie en logische vervolgstap bieden in je carrière bij Tasper. 

Klappen van de zweep
Betekent het dat we alleen maar ‘jonkies’ aannemen? Uiteraard niet. Uit het eigen netwerk van Tasper maakten we kennis met Evert, die op een heel ander punt in zijn carrière stond. Een ervaren ontwikkelaar die het klappen van de zweep kent en die in Tasper een interessante werkplek vond die past bij zijn levensfase en loopbaanwensen. We vonden in hem een nuchtere en relativerende scrummaster die het frameworkteam in balans brengt. 

Een flinke uitdaging
Tenslotte leerden we – vlak voor het einde van het jaar – Erik kennen, die ook uit ons eigen netwerk kwam. Met de groeiambities die we bij Tasper hebben een zeer welkome saleskracht. Hij is pas net begonnen, maar heeft -met een gezonde dosis zelfvertrouwen en ambitie- een flinke uitdaging aangenomen. Ook hij hoorde enthousiaste verhalen over Tasper en raakte geïnteresseerd. Wat ons betreft toch de mooiste manier om met nieuwe collega’s in contact te komen. Als anderen zeggen dat het écht leuk is om bij Tasper te werken, dan doen we toch iets goed!

De dialoog aangaan
Hoe houd je hen (en de andere medewerkers) gemotiveerd en inzetbaar? Ik geloof niet dat onze mensen gemotiveerd moeten worden. Ze zijn toch al gemotiveerd? We geloven in ‘de dialoog aangaan met elkaar’ om te weten hoe je met elkaar wilt werken en hoe je gemotiveerd blijft. Dat is geen HR-dingetje, maar dat is collegiaal. 

Ommetje langs de IJssel
Zo maakt Martijn (Taspers enige leidinggevende) regelmatig een ommetje met ‘zijn’ medewerkers. Geen functioneringsgesprek, maar gewoon een blokje om, een wandelingetje langs de IJssel of onderweg naar de supermarkt tijdens de lunchpauze. We verwachten dat je niet achterover gaat zitten als het gaat om jouw werkplezier en motivatie, maar zelf in actie komt – dus dat ommetje wordt bij voorkeur ook op initiatief van de medewerkers zelf gemaakt. 

Verkeerd ingeschat
Natuurlijk lukt het niet altijd om collega’s te behouden. Soms is er toch geen klik, of kijken we samen terug en denken we: dit hebben we verkeerd ingeschat. Maar is dat erg? Naar mijn mening niet, zolang we ervan leren. En dat kan alleen als we weten wat onze collega’s bezighoudt en we in gesprek blijven. Óók met de vertrekkende collega’s. Als we complimenten krijgen over hoe we afscheid nemen van onze collega’s, dan weten we dat het goed was.

Vooruitblik 2020
Wat gaat 2020 ons brengen? 2020 wordt een ambitieus jaar. Eentje waarbij we verwachten onze handen vol te hebben aan nieuwe klanten, maar zeker ook aan bestaande klanten die nieuwe en verbeterde functionaliteit gaan krijgen als het gaat om onze software. Een jaar waarin we gaan groeien! Ik hoop dat we onze teams verder gaan professionaliseren zodat we onze klanten nóg sneller en beter van dienst kunnen zijn. En dat allemaal door zelf veel plezier te maken en steeds met elkaar te zoeken naar de gezamenlijke ambitie. 

Flexibel werken
Voor mij persoonlijk wordt het ook een jaar waarin ik ga ervaren hoe het is om nog meer vanuit huis te werken. Flexibel werken is bij Tasper al heel goed mogelijk, hoewel de meesten (en ik ook) toch de voorkeur geven aan ons kantoorpand. Aangezien ik moeder word en daardoor ook meer thuis zal zijn, is het natuurlijk ideaal dat we bij Tasper de tools en vrijheid hebben om vanuit huis te werken. Maar op vrijdag even naar de markt lopen voor de lunch met collega’s zal ik toch wel missen!

vraag een demo aan