Individuele wensen, zónder administratieve lasten!

Individuele wensen, zonder administratieve lasten

We zijn weer (of nog steeds?) aanbeland bij ‘verplicht thuiswerken. In tijden als deze, is het daarom nóg belangrijker om een band te smeden met je medewerkers. Hoe doe je dat? Waar hebben ze behoefte aan? En vooral: hoe zorg je ervoor dat je het iedereen naar de zin kunt maken, zónder zelf een berg aan administratie te moeten verwerken? Dat leggen wij natuurlijk graag even aan je uit!

Flexibel als beton
Zoveel mensen, zoveel wensen. Het is een gevleugelde uitspraak. En niet voor niets. Medewerkers hebben nu eenmaal allemaal hun eigen wensen en behoeftes. Goed werkgeverschap vraagt om te voorzien in die wensen en behoeftes, maar hoe kan dat als iedereen iets anders wil? Wij zien dan ook dat bedrijven hier op verschillende manieren mee omgaan.

  • Team #takeitorleaveit
    Er zijn bedrijven die nergens op ingaan. Die overtuigd zijn van de set arbeidvoorwaarden die ze hebben opgesteld en hier ook niet van afwijken. Een duidelijk geval ‘take it, or leave it!’
  • Team #followyourdream
    De andere groep bestaat uit bedrijven die juist graag met hun medewerkers in gesprek raakt. Ze zijn bereid om (deels) mee te gaan in de wensen van de medewerkers. In elk geval een garantie voor meer werkgeluk.

Administratieve chaos
Het laatste team bouwt vrijwel zeker aan een betere band met haar medewerkers. Ze lopen echter ook het risico op meer administratieve chaos. Doordat alle medewerkers andere wensen hebben, komen er steeds meer uitzonderingen op een bestaand pakket. Hierdoor zie je op den duur door de bomen het bos niet meer.

Flexibel pakket
Door te werken met een flexibel pakket hebben medewerkers veel meer ruimte om de arbeidsvoorwaarden aan te passen aan hun persoonlijke situatie. Binnen een flexibel pakket werk je met kaders in plaats van regelingen. En omdat het binnen de kaders blijft, leidt dit niet tot allerlei extra administratie en onoverzichtelijke constructies. Een bijkomend voordeel van werken met een flexibel pakket is dat de medewerker de flexibiliteit heeft om keuzes aan te passen als er wijzigingen ontstaan in de persoonlijke situatie.

Win-win-win
Bedrijven die naast een flexibel pakket ook gebruik maken van koppelingen in de software kunnen het administratieve proces zelfs voor een grootdeel automatiseren. Dit is wat je noemt een win-win-win situatie! Medewerker tevreden. Employer brand krijgt een postitieve boost. Géén extra administratieve lasten!

vraag een demo aan